HKZ logo
De Hoop helpt!

Aanmelden voor hulp bij De Hoop

Wil je je aanmelden voor behandeling of begeleiding bij De Hoop? Neem dan contact op met je huisarts of een andere instelling die jou kan doorverwijzen. De huisarts zal een verwijsbrief voor je maken en deze versturen naar De Hoop. Dat kan per post en per fax. Een voorbeeld-verwijsbrief kun je via de link onderaan dit artikel downloaden. Onderaan vind je ook een handig schema voor je huisarts waarin een stappenplan beschreven wordt voor specialistische ggz en generalistische ggz. Als je huisarts is aangesloten bij Zorgdomein, kan je huisarts ook digitaal doorverwijzen naar De Hoop. Nadat De Hoop de verwijzing van je huisarts heeft ontvangen, zullen wij zelf telefonisch contact met je opnemen.

N.B. Sinds 1 januari 2014 is het voor de meeste zorgtrajecten niet langer mogelijk om jezelf rechtstreeks bij De Hoop aan te melden. Uitzondering hierop is het Ouder-/partnerwerk.

Rechten en plichten
Wanneer je je wilt aanmelden voor hulp bij De Hoop ggz, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van jouw rechten en plichten. Meer informatie over je rechten en plichten.

Contact
Heb je nog vragen over de hulp die De Hoop biedt? Voor alle zorgtrajecten van De Hoop kun je je op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch contact opnemen via
078 - 6111 111. 
Voor aanmelding kunt u onderstaand document - dat is ingevuld door uw arts/verwijzer - faxen of per post verzenden naar De Hoop ggz via faxnr. (078) 6111224 of adres:

Polikliniek Volwassenzorg De Hoop ggz
Spuiweg 75, 3311 GT Dordrecht
fax: 078 - 6 111 224

Polikliniek Kinder- en Jeugdpsychiatrie De Hoop ggz
Dorp De Hoop, Provincialeweg 70, 3329 KP Dordrecht
fax: 078 - 6 134 480

Jeugdggz per 2015
In de nieuwe Jeugdwet is geregeld dat per 1 januari 2015 gemeenten verantwoordelijk zijn voor de Jeugdzorg. Klik hier voor meer informatie.

Bijlagen
Specialistische ggz of generalistische ggz? [jpg]
Verwijsbrief De Hoop ggz [docx]
Kwaliteitsstatuut De Hoop ggz [pdf]