HKZ logo
De Hoop helpt!

Zorgaanbod De Hoop

Heb je een eetstoornis en heb je om die reden hulp nodig? De Hoop biedt professionele hulp bij anorexia en bij boulimia. Deze hulp vindt plaats in de vorm van behandelgesprekken met een van onze sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. Ook heb je met regelmaat contact met de psycholoog of psychiater.

Eetstoornissen hebben een grote impact: niet alleen op de gezondheid, maar ook op je stemming, je werk en je relaties. Ook ontstaat een eetstoornis niet “zomaar”; er zijn redenen die hebben geleid tot dit eetpatroon. Tijdens de behandeling wordt vanzelfsprekend de vinger aan de pols rondom je gezondheid en spreken we eetuitdagingen met je af. Daarnaast gaat De Hoop met je aan de slag met die achterliggende problematiek en met die implicaties op het dagelijks leven. Er is regelmatig contact met je; tijdens afspraken op de polikliniek, telefonisch en via mailcontact.

Voor wie?
De Hoop biedt hulp aan mensen met anorexia of boulimia. Er is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Christen zijn of worden is geen voorwaarde om voor hulp in aanmerking te komen. Als opname noodzakelijk is, verwijst De Hoop meestal door naar klinieken die hierin gespecialiseerd zijn.

Waar?
De Hoop biedt deze zorg in Amersfoort, Dordrecht, Houten, Rotterdam, Veenendaal en Vlissingen.

Wij zijn iedere werkdag open
van 8.30 - 17.00 uur.
Bel ons:
078-6111 111