HKZ logo
De Hoop helpt!
Homepage header 1 Header2 Header3 Header4

Begeleid wonen met maatschappelijke ondersteuning

Soms lukt het een periode niet om je leven in balans te krijgen. Hieraan kunnen allerlei oorzaken ten grondslag liggen. Wellicht is Begeleid Wonen met maatschappelijke ondersteuning dan iets voor jou. In deze woonvorm wordt begeleiding geboden, al naar gelang de noodzaak en behoefte van de cliënt. Je woont in principe zelfstandig, begeleiding vindt veelal plaats op geplande momenten. In deze woonvorm krijg je tijdelijk wat extra ondersteuning omdat je bijvoorbeeld een moeilijke periode in je leven doormaakt. De Hoop biedt wonen met maatschappelijke ondersteuning aan op locatie Spuiweg in Dordrecht.

Doel
Je woont zelfstandig en daarbij krijg je woonbegeleiding. Daarnaast krijg je ambulante hulp (hulp in de vorm van gesprekken). Er wordt een zorgplan met je opgesteld en daaraan werk je samen met je begeleider. Je krijg maatschappelijke ondersteuning die jou helpt om de draad van het leven weer op te pakken. Je leert om je huishouden te organiseren, een goede dagindeling te maken of je werkt bijvoorbeeld aan je sociale vaardigheden. Dit hangt uiteraard af van de hulpvraag die je hebt.

Doelgroep
Aan de Spuiweg in Dordrecht kunnen zowel mannen als vrouwen terecht die aan het einde van hun behandelprogramma bij De Hoop of een andere zorginstelling zijn gekomen. Deze cliënten willen nog graag een tussenstap maken tussen de intensieve begeleiding in het behandelprogramma en het weer volledig zelfstandig wonen. Dit kan in het in het begeleid-wonen programma met maatschappelijke ondersteuning.

Financiën
Aan de Spuiweg in Dordrecht zijn 25 plaatsen beschikbaar voor begeleid wonen. Deze kortdurende begeleiding duurt maximaal negen maanden. In de begeleiding werken we ernaar toe dat je weer zelfstandig kunt wonen en functioneren. Om in aanmerking te komen voor deze vorm van woonbegeleiding, heb je een Wmo-indicatie nodig. Die kun je aanvragen via je huisarts of hulpverlener bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).

Bijlagen
Flyer Woonvormen WMO [pdf]
Wij zijn iedere werkdag open
van 8.30 - 17.00 uur.
Bel ons:
078-6111 111