Adresgegevens

Polikliniek Houten
De Molen 24
3994 DB Houten
T: 030 – 75 15 870
E: info@dehoop.org

De polikliniek Houten is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30-12.15 uur en van 13.00-17.00 uur.

Wil je weten hoe je bij onze locatie kunt komen? Plan dan je route via deze link. Kom je met het openbaar vervoer? Gebruik dan deze link om je reis te plannen.

Bij Menzis, Hema, Anderzorg, PMA of Azivo verzekerd? Let op!

Ieder jaar maken wij als ggz-instelling nieuwe afspraken met de zorgverzekeraars over hoeveel zorg wij mogen verlenen aan hun verzekerden die bij ons komen voor behandeling.

De afspraken die De Hoop ggz voor 2019 met zorgverzekeraar Menzis heeft kunnen maken, zijn niet toereikend om alle Menzis-verzekerden die zich bij ons melden te kunnen helpen. Dit geldt ook voor mensen met een verzekering bij Hema, Anderzorg en Azivo, omdat die vallen onder de afspraak met zorgverzekeraar Menzis.

Dit betekent dat we genoodzaakt zijn per 1 april 2019 geen nieuwe cliënten van deze verzekeraars meer in behandeling te nemen op onze poliklinieken in Amersfoort, Houten en Veenendaal**. Wij betreuren dit ten zeerste.

Wanneer dit voor u geldt en u op zoek bent naar zorg in de omgeving Houten, Veenendaal en Amersfoort, dan adviseren wij u contact op te nemen van Zorgadvies van Menzis, tel. 088 222 42 42. Zorgadvies van Menzis gaat samen met u op zoek naar een andere zorgaanbieder.

Wanneer u een andere zorgverzekeraar heeft, gelden er geen beperkingen. U kunt dan bij al onze poliklinieken terecht.

* Wanneer u een restitutiepolis heeft, dan is bovenstaande niet voor u van toepassing. Wilt u dit aangeven wanneer u zich bij één van de genoemde poliklinieken aanmeldt voor zorg bij De Hoop ggz. 
** Dit geldt niet voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Terug naar locaties
  • De Hoop heeft geen crisisdienst. Als je dringend hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met je eigen huisarts. Buiten kantoortijden kun je contact opnemen met de huisartsenpost in je buurt. Zij kunnen je vervolgens in contact brengen met de regionale crisisdiensten. Als je al bij De Hoop in behandeling bent en er doet zich een crisissituatie voor, dan neemt een medewerker van De Hoop contact op met onze interne crisisdienst.

  • Wil je je aanmelden voor behandeling of begeleiding bij De Hoop? Neem dan contact op met je huisarts of een andere instelling die jou kan doorverwijzen. De huisarts zal een verwijsbrief voor je maken en deze versturen naar De Hoop. Een voorbeeld-verwijsbrief kun hier downloaden. Je hebt een verzekering nodig om behandeling te krijgen.

  • Nee, dat hoeft niet. Bij De Hoop is ons geloof wel verweven met de zorg die we bieden, dat is ons fundament. Onze medewerkers zijn wel christelijk. Cliënten mogen zelf bepalen of zij iets willen met het geloof of niet.

Als je je wilt aanmelden bij De Hoop kun je contact met ons opnemen. Om je te kunnen aanmelden heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts of een andere instantie die je kan doorverwijzen.