De Hoop ggz geeft christelijke hulpverlening in Eindhoven voor volwassenen met psychische- en/of verslavingsproblemen. Daarnaast bieden we ambulante woonbegeleiding. In 2022 openen we de deuren van een Huis van Hoop. Voor welke vorm van hulp je ook kiest, bij De Hoop word je gezien. Als je merkt dat je het zelf niet redt en hulp nodig hebt, staan we bij De Hoop ggz voor je klaar. We zoeken naar de hulp die bij jouw situatie past. Bij De Hoop ervaar je hoop en perspectief en daarmee uitzicht op een nieuw leven. De weg ernaar toe gaan we samen. De Hoop is een christelijke ggz instelling. We respecteren wie je bent, of je ons geloof nu deelt of niet. Je bent welkom zoals je bent.

Adresgegevens

Polikliniek Eindhoven
Grand Combin 2A
5624 NM Eindhoven
T: 078-6111211
E: aanmelding@dehoop.org

Polikliniek Eindhoven is vanaf medio juni 2021 maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30-17.00 uur.

Terug naar locaties

Het team

Het team in Eindhoven heeft ervaring heeft met zowel BGGZ- als SGGZ-zorg. Het team voor de ambulante woonbegeleiding wordt de komende weken samengesteld.

Ambulante woonbegeleiding

Aan volwassenen die zelfstandig wonen en daar wel wat ondersteuning bij kunnen gebruiken, biedt De Hoop ggz in Eindhoven ambulante woonbegeleiding. Je krijgt een vaste begeleider die regelmatig bij je thuis komt. Jullie bespreken samen wat je nodig hebt. Voorbeelden van hulp die we bieden, zijn begeleiding bij: het op orde brengen van je financiën, activiteiten in het dagelijks leven zoals boodschappen doen, persoonlijke verzorging en het onderhouden en opbouwen van sociale contacten.

Huis van Hoop

In 2022 opent De Hoop een Huis van Hoop in Eindhoven. In een Huis van Hoop vormen bewoners met elkaar een woon- en leefgemeenschap. Wonen in een Huis van Hoop is geschikt voor jou als je te maken hebt gehad met verslavings- en/of psychische problemen en zelfstandig wonen (nog) niet mogelijk is voor je. Voorwaarde om in een Huis van Hoop te wonen is dat je niet (meer) verslaafd bent en dat je bereid bent om onder behandeling te staan.

  • Op alle locaties kunnen zowel kinderen, jongeren als volwassenen terecht voor ambulante hulp; dat is hulp in de vorm van gesprekken. We noemen deze locaties onze poliklinieken. Je vindt hier meer informatie over onze ambulante hulp.

  • Nee, dat kan niet. Je kunt iemand wel wijzen op het hulpaanbod van De Hoop, maar voor aanmelden bij De Hoop is echt een verwijsbrief nodig van de huisarts. Daarnaast is het belangrijk dat iemand zelf gemotiveerd is om hulp te zoeken.

  • Je verwijzing wordt door een van onze deskundigen beoordeeld. Een van onze medewerkers zal contact opnemen om een intake-afspraak met je in te plannen.

  • Ja. Bij elke polikliniek is het in overleg mogelijk om (een deel van) je behandeling door middel van videobellen uit te voeren. Dit is wel afhankelijk van je zorgvraag. Daarnaast biedt onze afdeling Hoop Online 100% online hulpverlening: van intake tot nazorg. Handig als je in het buitenland woont of als reistijd naar een fysieke locatie een belemmering is. Op deze pagina vind je meer informatie over Hoop Online. 

Als je je wilt aanmelden bij De Hoop kun je contact met ons opnemen. Om je te kunnen aanmelden heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts of een andere instantie die je kan doorverwijzen.