Kwaliteitsstatuut De Hoop ggz
Zorginstellingen zijn verplicht om een Kwaliteitsstatuut te hebben. In het Kwaliteitsstatuut staat beschreven hoe De Hoop ggz haar zorg heeft ingericht. Je krijgt met het lezen van het statuut een indruk van hoe de intakeprocedure gaat, hoe de behandeling geëvalueerd wordt en hoe de kwaliteit van de professionals geborgd wordt.
De Hoop en het HKZ-keurmerk
Vanaf 1 maart 2007 dragen we het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ). Per 1 januari 2008 geldt dit keurmerk als eis voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg. Jaarlijks vinden verschillende audits plaats bij onderdelen van De Hoop, uitgevoerd door het bureau DNV.
Cliënttevredenheidsmetingen
Tevredenheid van cliënten is voor De Hoop heel belangrijk. Daarom publiceren we de meest recente Benchmarkrapportage over de tevredenheid van cliënten op deze pagina.
Ambulante zorg (2020): rapportcijfer van 8,1
Klinische zorg (2019): rapportcijfer van 8,1
Begeleid wonen (2019): rapportcijfer van 7,8
Kinder- en Jeugdpsychiatrie (2019): rapportcijfer van 7,3
-
CQI-rapportage ambulant
Download hier de CQI-rapportage ambulante behandeling van 2020.
-
CQI-rapportage ambulant, klinisch en BW
Download hier de CQI-rapportage ambulante behandeling, klinische behandeling en BW van 2019.
-
Rapportage Jeugdthermometer GGZ KJP
Download hier de Rapportage Jeugdthermometer GGZ KJP De Hoop ggz 2019.
Kwaliteitsstandaarden
Om goede kwaliteit van zorg te leveren binnen de basis GGZ en specialistische GGZ maakt De Hoop ggz gebruik van (multidisciplinaire) richtlijnen en de kwaliteitsstandaarden GGZ die daar weer op gebaseerd zijn. Onderstaand treft u deze kwaliteitsstandaarden. De patiëntversie bekijkt u door op het onderwerp van uw keuze te klikken.
Onze zorg wordt ook geleverd conform diverse generieke modules die door Akwa GGZ zijn opgesteld. Het gaat om de modules Arbeid als medicijn, Bijwerkingen, Daginvulling en participatie, Diagnostiek en behandeling suïcidaal gedrag, Ernstig Psychiatrische aandoeningen, Landelijke samenwerkingsafspraken HA, gbGGz & sGGz, Organisatie zorg voor kind en jongere, Samenwerking en ondersteuning naasten van mensen met psychische problematiek en Ehealth.
Meer patiëntinformatie over deze standaarden kunt u vinden op de website van Akwa GGZ en Thuisarts.nl.