In augustus 2020 is Rijkswaterstaat gestart met groot onderhoud aan de N3. Dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid voor onze locaties in Dordrecht: de Spuiweg en de Provincialeweg.

De werkzaamheden duren tot eind 2021. Het werk wordt in fases uitgevoerd, elke keer op een ander deel van de N3. De N3 blijft gewoon toegankelijk tijdens de werkzaamheden, maar er zijn minder rijstroken. Slechts één helft van de N3 is open voor verkeer, met drie rijstroken: twee rijstroken voor het verkeer richting Papendrecht (A15) en één rijstrook voor het verkeer richting Breda (A16). Om dit mogelijk te maken, wordt de vluchtstrook gebruikt als rijstrook. De rijstroken zijn versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. De toe-en afritten blijven zoveel mogelijk open. Toe- en afritten blijven zoveel mogelijk open. Het gevolg is dat de wegen drukker zijn. Reken dus op een langere reistijd wanneer je een afspraak hebt bij De Hoop in Dordrecht.

Hoef je niet met de auto te komen gebruik dan zoveel mogelijk de fiets. Fiets- en voetpaden blijven namelijk wel open, ook tijdens weekendafsluitingen. Een alternatief is reizen met het openbaar vervoer. Toch met de auto? Plan uw reis en bekijk voor je vertrek de drukte op de weg op www.dordrechtonderweg.nl

En let op! Tot en met einde 2021 zijn lange weekenden gepland waarbij de weg wel is afgesloten. Deze worden periodiek gecommuniceerd. Bij nieuwe informatie voegen wij dit steeds toe in dit artikel. Om bij de locaties van De Hoop ggz te komen zijn tijdens deze afsluitingen zijn omleidingen ingesteld. Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via de A15 en A16 (en omgekeerd). Tijdens de weekendafsluitingen kan het openbaar vervoer niet over de betreffende brug en volgt eveneens een omleiding.

Komende tijd worden werkzaamheden verricht bij de rotonde N214. Dat gebeurt in de periode van maandag 18 januari t/m vrijdag 2 april 2021. Met de volgende wegafsluitingen moeten bezoekers aan de locaties van De Hoop in Dordrecht rekening houden:

  • Van maandag 18 januari t/m vrijdag 12 maart 2020 is de Veerweg in één richting afgesloten vanaf de rotonde N214/Veerweg tot de nieuwe carpoolplaats.
  • Van maandag 15 februari t/m vrijdag 2 april 2021 is de Parallelweg afgesloten in één richting vanaf de Matenasche Scheidkade tot de rotonde N214.

Meer informatie over de omleidingsroutes is in deze factsheet te vinden.

De meest recente informatie over te verwachte hinder tijdens de wegwerkzaamheden is te vinden op de website van N3 Werkzaamheden.

Klik hier om naar de website te gaan

In de periode van augustus 2020 tot eind 2021 bij De Hoop in Dordrecht zijn? Plan dan je reis via Google Maps of via 9292. Heb je vragen? Mail dan naar info@dehoop.org of neem contact op via de onderstaande knop.