Tijdens veel congressen over psychiatrie en geloof komt de hulpverlening aan kinderen en jongeren en hun problematiek maar beperkt of helemaal niet aan de orde. Dit is zorgelijk, want de oorsprong van veel problemen ligt in de jeugd of kindertijd. Deze periode is daarnaast van groot belang voor de ontwikkeling van geloof en levensbeschouwing.

Daarom organiseert het Kennisinstituut christelijke ggz in samenwerking met de christelijke vereniging voor psychiaters, psychologen en psychotherapeuten, op vrijdag 9 maart 2018 het eerste congres over geloof en zingeving in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Tijdens dit congres, dat in Dordrecht wordt gehouden, komen allerlei onderwerpen aan de orde die de complexe relaties tussen geloof, zingeving en jeugd(hulpverlening) raken. Met deze studiedag richten we ons specifiek op ggz-professionals (in opleiding) en professionals die werkzaam zijn in kinder- en jeugdzorg, pleegzorg en onderwijs.

Inhoudelijk programma
Het ochtendprogramma van het congres bestaat uit hoofdlezingen gegeven door klinisch psycholoog Linda Klein, gz-psycholoog en systeemtherapeut John Robbemond en senior adviseur aanpak huiselijk- en seksueel geweld Hilde Bakker. Een verdere verdieping van het programma vindt ’s middags plaats tijdens twee workshoprondes, waarbij onder meer aandacht is voor geloof en suïcidaliteit bij jongeren en ethische dilemma’s in de kinder- en jeugdzorg.

Meer informatie en aanmelden
Het complete programma van het congres vindt u op www.kicg.nl/congres-zingeving-kinderjeugdpsychiatrie.

Waar: MCC De Hoop ggz, Provincialeweg 70, Dordrecht
Wanneer: vrijdag 9 maart 2018, 10.00 – 17.00 uur
Kosten: 75 euro
Aanmelden: via bovengenoemde link. Aanmelden kan tot 7 maart.