De Hoop ggz biedt hulp bij zowel milde problematiek als bij ernstige problematiek. Ook zijn er verschillende woonvormen voor begeleid en beschermd wonen. Omdat ieder mens anders is, zoeken we in overleg met jou welke hulp het beste bij jouw hulpvraag past. In de vorm van therapeutische gesprekken, medicatie of een combinatie daarvan. In individuele gesprekken, samen met je partner of gezin, of in een groep. We zoeken naar wat nodig is om herstel te vinden. Naast behandeling kan het dan soms juist ook gaan om hulp bij het weer aan het werk gaan, bij het vinden van lotgenotencontact of pastorale hulp bij levensvragen.

“Ik wist niet hoe ik echt moest zijn. Dat heb ik geleerd door de behandeling. De begeleiders zorgden ervoor dat je je op je gemak voelde. Ik kreeg alle rust om te herstellen.”

Inloophuis

Voor mensen die eenzaam zijn, psychische problemen of verslavingsproblemen hebben, of op straat leven, is er in Dordrecht en in Vlissingen een inloophuis van De Hoop. Vrijwilligers bieden de gasten een veilige plek met een luisterend oor en voorzien hen van adviezen als dat gewenst is. Ook helpen zij gasten die vragen hebben over het netwerk van sociale regelgeving. We bieden een maaltijd aan, er is beperkte toegang tot internet en mensen kunnen bellen met instanties. Waar mogelijk leiden we mensen naar zorg. In het Inloophuis vindt geen behandeling plaats.

Lees meer over het Inloophuis

Wil je weten hoe het aanmelden in zijn werk gaat, of ben je benieuwd naar de wachttijden?