Werken bij De Hoop

De Hoop wil mensen op weg helpen naar een nieuw leven. Dat doen we deskundig, met geloof als onze basis, met liefde die we uitstralen naar onze cliënten en met lef: durven vanuit het hart. Van onze medewerkers verwachten we dan ook dat ze zich van God afhankelijk weten, elke dag. We bieden een werkomgeving waarin ze kunnen groeien: als persoon en als professional, in een omgeving waar geloof en deskundigheid hand-in-hand gaan. Onze medewerkers kijken over grenzen heen en zijn creatief in hun manier van werken. Daarnaast blijven we kijken hoe we ons werk kunnen verbeteren. Zou je wel willen werken bij De Hoop en wil je weten wat ons actuele vacatureaanbod is?

Ga naar het vacatureoverzicht

Opleiding en stage bij De Hoop

Bij De Hoop blijven we leren. Daarom hebben we ook verschillende manieren van opleiding bij De Hoop. Bij de Interne Opleidingsschool krijgen cliënten en oud-cliënten van De Hoop ggz de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot gecertificeerd ervaringsdeskundige.
Ook voor onze medewerkers is er ruimte om cursussen en opleidingen te volgen, maar ook om wetenschappelijk onderzoek te doen. Om wetenschappelijk onderzoek binnen de christelijke ggz te stimuleren zijn we het Kennisinstituut christelijke ggz (KICG) gestart.
Het kan natuurlijk zijn dat je zelf nog aan het leren bent en een (beroeps)opleiding volgt. Ook dan is het belangrijk dat er een plek is waar je jouw kennis in praktijk kunt brengen. Daarom kun je bij De Hoop ook stage lopen.

Vrijwilliger worden?

Bij De Hoop helpen we mensen op weg naar een nieuw leven. Maar dat kunnen we niet zonder enthousiaste vrijwilligers die ons daarbij willen helpen. Concreet kun je denken aan het bezoeken van een kerk, sportclub of vereniging, samen met de cliënt. Of helpen bij de administratie en kleine klusjes. Er zijn allerlei mogelijkheden in het hele land, bijvoorbeeld in Dordrecht, Vlissingen, Houten en Amersfoort. Vind jij het leuk om een stukje te wandelen met een cliënt? Wil je helpen met het invullen van belastingformulieren? Of ga je graag mee met een cliënt die voor controle naar het ziekenhuis moet? Meld je dan aan als vrijwilliger bij De Hoop en wees van grote waarde voor mensen die hulp hebben gezocht.

Bekijk onze vacatures voor vrijwilligers!

"Als vrijwilliger mag ik cliënten aanmoedigen om vol te houden"

Lees het verhaal van Heleen

Wil je graag iets voor De Hoop betekenen als vrijwilliger, maar kun je geen vacature vinden die aansluit bij wat jou op het lijf geschreven is? Je kunt altijd contact opnemen via vrijwilligers@dehoop.org. Bekijk ook de folder voor vrijwilligerswerk bij De Hoop.

Werkvisie De Hoop

Als je cliënt bij De Hoop bent, kijken we tijdens de behandeling ook naar de plek van werk in je leven. Wanneer het nodig is, begeleiden we je bij het (weer) aan het werk gaan. We werken daarbij samen met Werkvisie De Hoop. Dit is een stichting met als missie: een passende werkplek voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Onze collega’s bij Werkvisie begeleiden jaarlijks bijna 500 deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt bij en naar passend werk, binnen en buiten de eigen organisatie. Dat doen zij door middel van dagbesteding, participatie en re-integratie.

Meer informatie