Kom jij als klinisch psycholoog ons team versterken, met jouw betrokkenheid, deskundigheid en lef? Help vanuit je christelijke geloofsovertuiging samen met ons mensen met psychische of verslavingsproblemen tot herstel te komen!

Mensen worden bij De Hoop gezíén. We bieden hoop en werken samen in een liefdevolle omgeving aan persoonlijk herstel en herstel in de relatie met de ander, de omgeving en God. Goede, professionele zorg met een hoopvol toekomstperspectief, dát is waar wij iedere dag voor gaan. De Hoop is actief op diverse locaties: Amersfoort, Dordrecht, Houten, Rotterdam, Veenendaal en Vlissingen.

Bekijk de vacaturetekst

Jan: “Als je je overtuiging handen en voeten wilt geven, dan is De Hoop een prachtige plek om te werken.”

Onze collega aan het woord

“Als klinisch psycholoog ben ik behandelbeleidsverantwoordelijke voor kliniek 4Life, een afdeling voor verslavingsproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek. Ook ben ik voor een deel van de cliënten regiebehandelaar. Andere werkzaamheden zijn het beoordelen van behandelplannen en de betrokkenheid van verschillende behandelaren en het groepsklimaat. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg, zorginnovaties, inzet van middelen en verantwoorden daarvan, en de begeleiding van groepstherapiesessies.”

Lees het verhaal van Jan

Een dag uit de agenda van Jan

05.50 uur – Opstaan, lichamelijke oefeningen, stille tijd. Eten met mijn gezin. Soms breng ik één van de kinderen naar school.
08.30 uur – Mail, administratie, afstemmen.
09.15 uur – Overdracht, daar ben ik een aantal keer per week bij aanwezig.
09.30 uur – Mijn taken zijn heel divers. Mijn dag bestaat onder andere uit overleg over beleidsstukken of cliënten, supervisiecontact met collega’s die in opleiding zijn, therapiesessies, opnamegesprekken, evaluatiegesprekken met cliënten, systeembehandeling, overleg over onderzoek en diagnostiek. Ik heb contact met psychiaters, sociotherapeuten, psychologen, teammanagers en externe instanties zoals de gemeente en justitie.
17.30 uur – Ik ga naar huis.

Vader van cliënt: “Mijn dochter is na opname en ambulante hulp in Dordrecht verder behandeld in Houten. Alle betrokkenen werken samen en er wordt echt geluisterd.”

Werken bij De Hoop als klinisch psycholoog is aantrekkelijk, want:

  • Je krijgt een afwisselende, verantwoordelijke functie met ruimte voor inbreng in beleid en/of management.
  • Je maakt deel uit van een breed samengesteld multidisciplinair team.
  • Je kan aan de slag met je deskundigheid én je betrokkenheid.
  • Je kan als professional handen en voeten geven aan je geloof.
  • Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te professionaliseren.
  • Je kan werken bij verschillende locaties zoals Dordrecht, Rotterdam, Vlissingen, Houten en Veenendaal.

Meer weten over het werken als klinisch psycholoog bij De Hoop? Neem contact op via het telefoonnummer van de afdeling HR en vraag naar Jan Teerds of mail naar hr@dehoop.org ter attentie van Jan.