Kom jij als woonbegeleider ons team versterken, met jouw betrokkenheid, deskundigheid en lef? Help vanuit je christelijke geloofsovertuiging samen met ons mensen met psychische problemen of verslavingsproblemen tot herstel te komen!

Mensen worden bij De Hoop gezíen. We bieden hoop en werken samen in een liefdevolle omgeving aan persoonlijk herstel en herstel in de relatie met de ander, de omgeving en God. Goede, professionele zorg met een hoopvol toekomstperspectief, dát is waar wij iedere dag voor gaan. De Hoop is actief op diverse locaties: Amersfoort, Dordrecht, Houten, Rotterdam, Veenendaal en Vlissingen.

Beschermd Wonen is mogelijk op onze hoofdlocatie in Dordrecht. Een nieuw initiatief van ons zijn de Huizen van Hoop. Kleinschalige woonlocaties bedoeld voor volwassenen die psychisch stabiel zijn, maar nog niet zelfstandig kunnen wonen als gevolg van vaak langdurige psychische klachten en/of een verslavingsverleden.

Bekijk de vacaturetekst

“Mensen werken hier met hart en ziel. Dat maakt De Hoop heel bijzonder!”

Onze collega aan het woord

“Het leuke van mijn werk is dat je heel dicht bij de mensen staat. Op de kliniek help je mensen door de eerste afkick heen en dan zijn ze weg. Bij Beschermd Wonen trek je soms jaren met mensen op. Wij begeleiden hen bij de doelen die ze hebben. Maar je bent ook gewoon aan het leven. Zaterdag hebben we taart gehaald om te vieren dat het zaterdag was. Dat is geen zorg, maar juist voor mensen met een verslavingsverleden of psychische problemen zijn deze gewone huiselijke dingen heel waardevol.”

Lees het verhaal van Wouter

Een dag uit de agenda van Wouter

07.00 uur – Opstaan en ontbijten samen met mijn vrouw en kinderen.
08.00 uur – Vandaag heb ik een dagdienst. Ik begin met het bekijken van mijn mail en checken van mijn agenda.
08.30 uur – Overdracht. Mijn collega’s vertellen hoe de afgelopen nacht is verlopen en of er nog bijzonderheden zijn. Tussen 7.00 en 8.30 uur zijn ze bezig geweest met het uitdelen van medicatie.
09.00 uur – Mijn werk is heel afwisselend. Soms heb ik begeleidingsgesprekken, ik werk een ondersteuningsplan uit, ga met mensen naar het ziekenhuis, heb contact met bewindvoering of schuldsanering. Of ik doe een teamtaak, zoals het bijhouden van de kas. Ik plan nooit mijn agenda helemaal vol. Er kan altijd iets tussendoor komen.
12.00 uur – Tijd voor de lunch samen met m’n collega’s.
13.00 uur – ’s Middags heb ik weer begeleidinggesprekken of geef groepsbegeleiding. Ook hebben we praktisch spreekuur. Bewoners komen dan naar ons toe met vragen: ‘Ik heb een brief en moet iets betalen, maar ik snap het niet’.
15.00 uur – Ik doe de overdracht naar mijn collega’s en zorg voor registratie.
16.30 uur – Naar huis. Na het eten schrijf ik verder aan een liedje voor mijn nieuwe album.

Dag- of avonddiensten worden vastgelegd in een rooster. Daar is wel veel in mogelijk, je dient je wensen in en kunt onderling goed ruilen. Diensten zijn van 8.00 tot 16.30, van 15.00 tot 23.30, en ‘s nachts.

Cliënt: “De medewerkers doen hun zorg echt met een hart. Er is veel begrip en de sfeer is goed!”

Werken bij De Hoop als woonbegeleider is aantrekkelijk, want:

  • Je krijgt een afwisselende baan.
  • Je maakt deel uit van een team met extra bevlogen medewerkers die passie hebben voor hun werk.
  • Je kan aan de slag met je deskundigheid én je betrokkenheid.
  • Je kan als professional handen en voeten geven aan je geloof.
  • Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te professionaliseren.
  • Je kan werken bij verschillende locaties, zowel bij Beschermd Wonen op de hoofdlocatie van De Hoop, als bij de Huizen van Hoop in Dordrecht en Gorinchem.

Meer weten over het werken als woonbegeleider bij De Hoop? Neem contact op via het telefoonnummer van de afdeling HR en vraag naar Wouter Seinen of mail naar hr@dehoop.org ter attentie van Wouter.